Pronkjewailpad Post Breede

Pronkjewailpad

Wandelen door de pronkjuwelen van Groningen (2019)

Groningen heeft een primeur met een nieuw evenement / langeafstandspad.  Wandelaars gaan hierin kennismaken met Gastvrij Groningen! Het betreft het Pronkjewailpad dat met een lengte van 2x 250 kilometer alle pronkjuwelen in Groningen aandoet.

Het Pronkjewailpad, de alternatieve TodN

Het Pronkjewailpad (PW Pad) is het antwoord op de grote belangstelling voor de Tocht om de Noord die een half uur na inschrijving al is volgeboekt. De druk op het populaire tweedaagse wandelevenement in september is groot. ‘We moeten kijken naar een alternatief’, zegt organisator Peter Velthuis. ‘Er is gevraagd om Tocht om de Noord uit te breiden, maar we willen juist dat dit een uniek en bijzonder evenement blijft. Bovendien is de jaarlijkse voorbereiding voor dit evenement veel werk. Alle onderdelen van het evenement, zoals route, thema, dorpen, enz., zijn elk jaar nieuw, daar zijn we echt een jaar mee bezig.’

Zie: https://www.tochtomdenoord.nl/wandeltochten/het-pronkjewailpad/pronkjewailpad-2018

De kerk van Breede is Pronkjewail Post.

Als Pronkjewail boden wij u een historische prijsvraag aan waarmee u twee concertkaartjes kon winnen. Onze prijsvraag kunt u nog onderaan deze pagina downloaden.

De benodigde informatie kunt u vinden op: http://www.landmerken.nl/locaties/breede/het-verhaal-van-breede/

Download prijsvraag Breede